(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Grilované makrely

Potřebné ingredience
čerstvá makrela 3ks, panenský olivový olej, mořská sůl, čerstvě nadrcený černý pepř, rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený), česnek (nadrobno nakrájený)
Postup přípravy
Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravte marinádu, kterou potřete nachystané makrely a dejte do lednice marinovat na 0,5-2hod.
Až je vyndáte z lednice připravte si gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu).
Makrely tedy grilujte nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočte, potřete je zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut. Pokud byste pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístěte makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujte ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jste je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.
Až je vyndáte z lednice připravte si gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu).
Makrely tedy grilujte nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočte, potřete je zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut. Pokud byste pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístěte makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujte ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jste je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.

marinované makrely

...

grilujeme nejdříve kůží nahoru

po 5minutách otočte a potřete zbylou marinádou

po 10 minutách grilování..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé